kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 6 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu
Toplam 61 adet sonuctan sayfa basi 51 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #51
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Şekerin nemlenmesini önlemek için

    Şeker kavanozunun altına kurutma kağıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz.Dereotunu saklamak için

    Dere otunu uzun süre muhafaza etmek için, onları temiz bir havlu ile sarın, bir naylon poşete koyun, bu şekilde buzdolabına bırakın.Tazeliği gitmiş yeşillikleri yeniden canlandırmak için

    Tazeliği gitmiş, yeşillikleri canlandırmak için, buz'lu suyun içine iki kaşık limon suyu karıştırın, yeşillikleri içine koyun ve 1 saat buz dolabında bekletin.

  2. #52
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Domatesi soyarken

    Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabukların üstüne soyulacak yönün tersine sürtülür veya kaynar suda bir dakika bekletilir.Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir

    Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.Yeşil sebzeleri canlandırın

    Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler. Tekrar canlı hale getirmek için ise, yıkayıp 10-15 dk. Kadar 2 litrelik suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda bekletilmesi yeterli olacaktır.Çabuk bozulan yeşillikler

    Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip, buzlukta saklamaktır.

  3. #53
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Reçel yaparken


    Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp, kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda, iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.Reçeliniz şekerlenme yapmasın

    Yaptığınız reçelin çabuk şekerlenmesini istemiyorsanız, limon suyunu, reçeli ateşten almanıza yakın ilave edin. Aksi takdirde önceden ilave edilen limon suyu, reçelin rengini ve kıvamını koyulaştırır.

  4. #54
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Zeytinyağı nasıl muhafaza edilir?

    Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklanmalıdır. Saklama için en uygun sıcaklık derecesi 14- 15°C'dir. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, içine alır. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Zeytinyağını renkli cam şişelerde, renkli camlı damacanalarda ve içi laklı teneke kutularda saklanmalıdır. Plastik bidonlar, kalaysız teneke veya saç kaplar uygun değildir. Zeytinyağı ağzı açık uzun bir süre hava ile temas ederse, yağ bozulmaya başlar, asit oranı yükselir.

  5. #55
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Portakalları soğuk suda tutun

    Kış aylarında hepimizin vazgeçilmez içeceği C vitamini deposu portakal suyudur. Eğer portakalları sıkmadan önce, yarım saat soğuk suda bekletirseniz, sıktığınızda daha fazla portakal suyu elde edersiniz.

  6. #56
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çaydanlığınızın kirecini temizleyin

    Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunun temizlenmesini istiyorsanız, on beş dakika kadar içine sirke kaynatın, ya da kabın içinde yumurta kabuklarını bir süre bırakmanız, kirecin temizlenmesi için yeterlidir.

  7. #57
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Izgaraları temizlerken


    Fırın ızgaralarını, özellikle de et pişirdikten sonra temizlemekte zorluk çekebilirsiniz. Izgaranın üzerinde kuruyan lekeler ne kadar sıcak su altına tutarsanız tutun, çıkmayabilir. Bu durumda "sünger taşıyla" ızgarayı iyice ovmak gerekir. Lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

  8. #58
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Yanmış tencereler

    Yemeği ocakta unutup, tencerenin dibini yaktığınız zaman üzülmeyin. Bir miktar kabartma tozu, ya da otomatik çamaşır makinesi deterjanını suyla karıştırıp, hamur yapın. Bu hamuru tencerenin yanan kısmına sürün ve bir gece bu şekilde bekletin. İyice durulayın. Tencereniz eskisi gibi olacak.Yanığa karşı un

    Mutfakta yemek pişirirken, illa ki bir tarafımızı yakarız. Bu gibi ufak defek yanıklarda işe yarayan bir metod; yanan kısmı un'a batırmak, veya üzerine un serpmek şeklinde. Un buzdolabında bir kavanozun içinde bekletilirse, daha etkili olduğu söyleniliyor.

  9. #59
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Blendırı temizlerken

    Blendırınızı temizlemek için, blendırın yarısına kadar, ılık su doldurun ve çalıştırın. İçindeki tüm lekerin çıktığını göreceksiniz.Konserve açacağı paslanırsa

    Konserve açacağınız paslanırsa bir gece boyu sıvı yağda bekletin. Ertesi gün, açacaktaki pasın gittiğini ve eskisi gibi kolayca konservelerinizi açtığını göreceksiniz.

  10. #60
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Cam kapları temizlerken

    Cam fırın kaplarının temizlenmesi için, kapta bir miktar kabartma tozunu suyla hamur yapıp, kaba yayın. Bir müddet bekleyip, yıkayın. Camın temizlendiğini görürsünüz.Kristal bardaklarınızı parlatın

    Kristal bardaklar yıkandıkça, ışıltısını kaybeder, mat bir görünüm kazanmaya başlar. Kristal bardaklarınızı yıkarken, kullandiığınız deterjana yarım su bardağı sirke ve tuz ekleyip, öyle durularsanız, ilk günkü gibi parladıklarını görürsünüz.Tabaklardaki minik çatlaklar

    Tabağınızın ufaç çatlama gibi görüntüsünü gidermek için, çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip, süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır.

Sayfa 6 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 8 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 8 misafir)

Benzer Konular

  1. Tahta Galata Köprüsü (1900'ler)
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Diğer Resimler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Nisan.2017, 02:19
  2. Tahta perdedeki çivi
    Konu Sahibi Sır Forum Hikayeler ve Öyküler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Nisan.2016, 01:49
  3. Saro seçikyan * Tahta Ev
    Konu Sahibi bLa Forum Karışık Videolar
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 21.Aralık.2014, 16:21
  4. Tahta Kapı ve Çerçeve Temizliği
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:21
  5. Tahta Kaşıklar
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 11:28

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort