Kızarmış mantı tarifi
Kızarmış mantı tarifi


Malzemeler:


Hamuru İçin:


2 adet yumurta
1 gr un
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un


İç Harcı İçin:


½ kg orta yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz


Üzeri İçin:


2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kırmızı pul biber


Kızarmış Mantı Hazırlanışı:


Kızarmış mantı hazırlamaya ilk olarak hamurundan başlayalım. Yoğurma kabımıza unu ekleyerek unun ortasını havuz şeklinde açarak ortasına yumurtayı kırdıktan sonra tuz ve yeteri kadar su ilavesiyle sert kıvamda bir hamur yoğurarak 10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.


Mantımızın iç harcını hazırlamak için soğanları incecik kıyarak kıymaya ilave edelim. Üzerine baharatları, tuz ve 1 tutam maydanozu kıyarak harmanlayarak karıştıralım.


Dinlenen hamurdan açabileceğimiz büyüklükte bezeler yaparak un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir şekilde açalım ve küçük kareler şeklinde kestikten sonra karelerin ortasına kıymalı harçtan koyarak dört kenarını karşılıklı getirerek mantı şeklide katlayalım. Hamurlar bitene kadar bu işleme devam edelim.


Bir tencereye 3 su bardağı sıvıyağı ekleyerek kızdıralım ve hazırladığımız mantıları kızgın yağın içinde pembeleştirerek kızartıp bir kabın içine alalım. Mantıları servis tabaklarına yayarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber serpiştirerek servise sunalım. Afiyet olsun