Tıraş olmayı herkes bilir; fakat herkes doğru tıraş olamaz. Sakal keseceğim derken kesik içinde kalmamalısınız. Öncelikle makine tıraşından vazgeçmeli ve ıslak tıraşa yönelmelisiniz. Jiletle yapılan ıslak tıraş hem cildi pürüzsüz yapar hem de canınızı yakmaz.

* Sıcak bir duştan sonra ya da yüzünüzü bol ılık suyla yıkadıktan sonra tıraş olun. Böylece sakalınız yumuşar ve cilt gözenekleriniz açılır.

* Sıcak su ile durulanmış cilde, tıraş kremi veya tıraş köpüğünü iyice yayarak masaj yapın. Tıraş köpüğü kullanılıyorsa ayrıca fırça kullanmak gerekmez. Köpük ıslatılmış avuca sıkılarak yüze yayılır.

* Mutlaka gliserin bazlı bir tıraş köpüğü kullanın. Mentollü olanlar sakalınızı sertleştirir ve gözeneklerinizi kapatır.

* Sakallarınızı ters yönde kesmeyin, her zaman kılların uzadığı yöne doğru tıraş olun. Aksi taktirde kıl dönmesi ve batık sorunu yaşayabilirsiniz.

* Tıraş olacağınız jilet bıçağının temiz olmasına önem gösterin.

* Çene ve boynun en son sırada tıraş edilmesi gerekir. Böylece su ve köpük, sakalların en sert olduğu bu bölgeleri yumuşatmak için cilt üzerinde daha uzun süre kalır.

* Tıraştan sonra kolonya ya da alkollü after-shave’ler kullanmayın, bunun yerine alkolsüz nemlendiriciler kullanın. Böylece cildiniz beslenir ve yumuşar.