Malzemeler
Hamur Malzemeleri

125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri (ben yarım bardak toz şeker, yarım bardak pudra şekeri koydum)
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Hindistan cevizli iç malzemesi
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
2.5 çay bardağı hindistan cevizi

Şerbet için
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Tarif 1- Hindistan Cevizi Dolgulu Islak Kurabiye


Öncelikle 2 bardak su ve 1,5 bardak toz şekeri 5-6 dakika kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete 3-4 damla limon suyunu ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Şerbeti biraz ılıyınca buzdolabına koyuyoruz ki kurabiyeler sıcak, şerbet soğuk olacak.

Kakaolu hamur için önce pudra şekeri ve toz şeker karışımını margarin ile macun kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Sıvıyağ ve yumurtayı ekleyerek homojen bir karışım elde ediyoruz. Kalan malzemeleri de ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz. Çok yumuşak olmasın şerbetlerken dağılabiliyor. Şerbeti biraz fazla geldi çay bardağı ölçüsü denenebilir.

İkinci adım olarak Hindistan cevizli iç malzemesini hazırlıyoruz. yumurta akı, pudra şekeri ve hindistan cevizini iyice karıştırıyoruz. İlk önce ben de 1 yumurta akı az gelecek diye düşünmüştüm ama ölçü tam geliyor. Sadece iyice karıştırarak birbirine yedirmek gerekiyor.


Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp küçük yuvarlaklar yapıyoruz ve fotoğraftaki gibi içini açarak hindistan cevizi dolgusundan koyuyoruz.


Yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk. pişiriyoruz.
Kurabiyeler pişince (fırından çıkar çıkmaz) soğuk şerbetin içine batırıp çıkartarak tepsiye diziyoruz. Üzerine hindistan cevizine serperek servis yapıyoruz. Bir gün önceden yaparsanız daha lezzetli oluyor.