MALZEMELER:
500 gram yassı kadayıf,
750 gram toz şeker,
4 yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı zeytinyağı,
100 gram kaymak,
su.


YAPILIŞI:
Kadayıflar süte batırılıp, çıkarılır.
•Yumurtalar kaseye konur, çatalla iyice çırpılır.
•Şeker tencereye konur, üstünü 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
Sulu kıvamda şurup hazırlanır.
•Yağ tavada kızdırılır.
•Sütten çıkarılan kadayıflar yumurtaya bulandıktan sonra tavaya konur.
•Altı, üstü pembeleşinceye kadar kızartılır.
•Kızaran kadayıflar şuruba atılır.
•Kızartma işlemi bitip de kadayıfların hepsi şuruba konulunca, tencere ateşe oturtulur.
•Hafif ateşte şurup koyulaştırılır.
•Ateşten alınır, soğuması beklenir.
•Tabaklara konur, üstlerine Ter kaşık şurup dökülür.
• l er parça kaymak konup servis yapılır.