Malzemeler

4 kişilik
450 g elma
6 yemek kaşığı (90 ml) elma suyu
3 tane tutku meyvesi (ya da kivi)
3 yumurta akı

Süslemek için;
1 kırmızı elma
1 tatlı kaşığı limon suyu


Elmalı Köpük Tarifi
1-Elmaları soyup, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Elma suyuyla birlikte bir tencereye koyun.
2-Karışımı kaynatın. Sonra kapağını kapatıp, elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
3-Ateşten alıp tahta bir kaşıkla bastırarak ymuşak bir püre kıvamına gelene kadar pişirin.Yada mutfak robutunda püe haline getirin.
4-Tutku meyvesinin yada kivinin içini bir kaşıkla çıkarın.Elma püresine ilave edip iyice karıştırın.
5-Yumurta aklarını bir kaseye koyup iyice çırpın.Elmalı karışıma ilave edin. Karışımı köpük kıvamına getirip bir kaşık yardımıyla dört servis kasesine yada tabağına koyun soğumaya bırakın.
6-Kırmızı elmaları çok ince dilimler halinde doğrayıp karamanları içinimon suyuyla ıslatın. Dilimleri, elmalı köpüğün ortasına koyup soğuk olarak servis yapın.