Malzemeler

1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
Yarım kg nişasta
400 gram tereyağı
Kaymak
İki buçuk su bardağı dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Şerbeti için
1 kg tozşeker
Üç buçuk su bardağı su

Yapılışı

Unu geniş bir kaba eleyin. Üzerine yumurtaları kırıp, tuz ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölün. Üzerine nişasta serpin. Hamurları yassı hale getirin. Düz bir zeminde oklava ile çok ince açın. Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin. Açtığınız 12 yufkayı 4'e kesin. Her bir parçayı akordiyon gibi hafifçe büzüştürün. İçlerine 1 çay kaşığı kaymak ve 1-2 tatlı kaşığı ceviz veya antepfıstığı yerleştirin. Uçlarını üst üste getirip kapatın. Bohçaları ters çevirip, kapatılmış kısımları altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Eritilmiş tereyağını tatlının üzerine gezdirin. Fazla yağı, tepsiyi hafif eğerek boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Şerbeti için

Su ve tozşekeri kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın