Malzemeler

Hamuru için,

5 çorba kaşığı toz şeker

200 gram tereyağı

2 adet yumurta

2 su bardağı un

Kreması için,

1 litre süt

4 çay bardağı toz şeker

5 yumurtanın sarısı

5 çay bardağı nişasta

Üzeri için,

Mevsim meyveleri

Sütlü çikolata (eritilmiş)

Hazırlanışı,

Tart hamurunu hazırlamak için şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alın.

Tüm malzemeler özleşene kadar iyice karıştırın.

Karışma, unu ilave edip pürüzsüz hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun üzerine nemli bez örtüp dinlenmeye bırakın.

Tart kremasını hazırlamak içi süt ve şekeri kaynatıp yumurta sarıları ve nişastayı ilave edin.

Kısık ateşte krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.

Beklemeye bıraktığınız tart hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Küçük tart kalıplarını yağlayıp hamuru içine yayın.

Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tart hamurunun içine hazırladığınız kremayı yayın.

Üzerini mevsim meyveleri ya da eritilmiş çikolata ile süsleyin.