Ayvalı Pirinç Tatlısı
Malzemeler
• 400 g pişmiş Calrose pirinç
• 400 ml süt
• 150 gr şeker
• 1/8 çay kaşığı tuz
• 2 adet az çırpılmış yumurta
• 1/2 çay kaşığı vanilya
• 1 adet yarı pişmiş ve suyu süzülmüş ayva
• 100 gr esmer şeker
• 1/2 çay öğütülmüş tarçın
• 1/4 su bardağı ekşi krema
Hazırlanışı
Bir tencereye pirinci, sütü, şekeri ve tuzu ilave ederek karıştırın. Kaynayana kadar ısıtın. Kapağı açık bir şekilde 10 dakika boyunca arada bir karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pirinçli karışımdan bir miktar alıp yumurtalarla karıştırın ve tencereye geri dökün. 2-3 dakika boyunca ya da termometre 70 dereceye ulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave ederek karıştırın. Kenarları yüksek olmayan yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine ayvaları yerleştirdikten sonra esmer şeker ve tarçını karıştırarak ayvaların üstüne bu karışımdan 1 yemek kaşığı kadar serpin. 3 -5 dakika boyunca ya da kızarıncaya kadar pişirin. 5-10 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Kaselere alın; geri kalan tarçın - şeker karışımını üstüne serpin. Arzuya göre ekşi kremayla süsleyin.