Frambuazlı Kalp Tart Tarifi



Malzemeler




  • 4 adet yumurtanın sarısı
    1 su bardağı tozşeker
    160 gram oda sıcaklığında tereyağı
    5 kahve fincanı un
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    Krema sı için: 1 kahve fincanı un
    1 çay bardağından biraz az mısır nişastası
    2 adet yumurtanın sarısı
    Yarım çay kaşığı toz vanilya
  • 1 su bardağından biraz az tozşeker
    5 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı krema
    Üzerine: 100-150 gram dondurulmuş frambuaz ve böğürtlen
    Pudraşekeri



Frambuazlı Kalp Tart Yapılışı


YUMURTA sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Tereyağını karışıma ekleyip yeniden karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru kalp şeklindeki yağlanmış bir kaba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, un, nişasta, yumurta sarısı, toz vanilyave tozşekeri geniş bir kapta karıştırıp kenara alın. Süt ve sıvı kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince yarısını kenarda bekleyen karışıma ekleyip karıştırın. Bu karışımı ocakta kalan sütlü kremanın üzerine tencereye geri dökün. Koyu bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Pişen tartı servis tabağına alın. Üzerine kremayı yayıp frambuazları dizin. İnce bir elekle pudraşekeri serperek servis yapın.