Malzemeler (12-14 Kişilik)
KEK İÇİN
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı kakao
1 vanilya
1 kabartma tuzu
KREMA İÇİN
Yarım kilo süt
1 buçuk kahve fincanı un
1 buçuk kahve fincanı şeker
1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Önce şerbeti hazırlayalım. Şeker ile su kaynatılır. 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılıp ılımaya bırakılır.
KEKİN YAPILIŞI: Yumurta ve şeker 5-6 dakika kadar çırpılıp, kar haline getirilir. Diğer malzemelerin hepsi katılır, karıştırılır. Cam bir fırın kabına, kek dökülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir (kabı yağlamaya gerek yok). Kek fırından çıktıktan sonra ılıdığında, üzerine ılımış olan şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan krema hazırlanır. Süt, un ve şeker karıştırılıp, pişirilir. İyice soğuduktan sonra bir paket krem şanti içerisine dökülür ve onunla da birlikte çırpılır. Hazırlanan krema soğuyan şerbetlenmiş kekin üzerine yayılır. Dilimleyerek servis yapılır.