Malzemeler (6-8 Kişilik)
3 adet yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı (silme) karbonat
1 adet portakal kabuğu rendesi
5-6 damla limon suyu
Karıştırma kabına 2 tam yumurta ve 1 tanesinin beyazı, şeker, yoğurt, sıvı yağ konulur ve şöyle bir karıştırılır. Diğer taraftan un ve vanilya karışımın içerisine elenir. Karışımın ortasına bir çukur yapılır. İçine karbonat, limon suyu koyuyoruz. En son da portakal kabuğunu koyup, yumuşak bir hamur elde edilir (ele yapışacak kadar yumuşak olsun). Fırın tepsisinin altı hafif yağlanır. Daha sonra hamurdan, yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp, yuvarlanarak tepsiye dizilir (yuvalarken zorluk çekerseniz, avucunuzun içine birazcık sıvı yağ sürerek yuvarlayabilirsiniz). Ortalarına arzuya göre ceviz veya fındık batırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 200 derece önceden ısıtılmış fırında, altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir. Ilıyınca veya soğuyunca servis yapılır