Malzemeler (10-12 Kişilik)
Hamuru İçin
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Açmak için nişasta
Keki İçin
4 yumurta
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
Yarım limon suyu
Üzerine Dökmek İçin
250 gram tereyağı veya margarin
Hamur malzemeleri yoğurma kabına koyulur. Yumuşakça bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Bu hamur ikiye bölünür. İkiye böldüğümüz hamurların her birini ceviz büyüklüğünde 15′er parçaya ayırıyoruz (toplam 30 parça). Bu 15 parça hamur, merdane yardımıyla, nişastayla birlikte tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına biraz nişasta sürülerek üstüste konulur. 2 15′erli parçaya da bu işlem uygulanır. İlk parça merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirildikten sonra hazırladığımız kek hamuru arasına dökülür. İkinci parça da merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır ve kek hamurunun üstüne, tepsiyi kapatacak şekilde yerleştirilir. Daha sonra baklava kare şeklinde kesilir. Kestiğimiz baklavanın üzerine, kızdırdığımız tereyağı veya margarinin tamamı dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi olana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra baklavanın soğuması beklenir. Şerbet de ılıdıktan sonra üzerine dökülür. 4-5 saat bekledikten sonra baklavamız servise hazır hale gelir.
KEKİN HAZIRLANIŞI: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ceviz, un, kabartma tozu da içine karıştırılır ve baklavanın arasına yayılır.
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI: Şeker ve su tencereye konur. Kaynamaya başladıktan sonra, 5-10 dakika daha altı kısılarak kaynatmaya devam edilir. Altını kapatmaya yakın içine limon suyu konur. Altı kapatılır ve ılımaya bırakılır.