6-8 kişilik
Hazırlık suresi; 20 dakika
Pişirme suresi; 15-20 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler
200 gr. tombul taneli pirinç
500 mi. süt 100 gr. toz şeker
500 gr. soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve iri rendelenmiş elma
2 adet hafifçe çırpılmış iri yumurta
2 yemek kaşığı rom
1 yemek kaşığı, 15 dakika sıcak suda bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
50 gr. un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 Lt. sıvıyağ (kızartmak için)
50 gr. pudra şekeri (serpiştirmek için)
Pirinçli Elmalı Lokma Tarifi
• Pirinçleri sütün içinde orta boy bir tencerede, kısık ateşte iyice yumuşayıncaya dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Eğer pişme esnasında pirinçler tencereye yapışmaya başlarsa biraz kaynar su ekleyebilirsiniz.
• Tencereyi ocaktan alın. Şekeri, elmaları, yumurtaları, romu, üzümleri, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini tencereye ekleyin ve karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
• Yağı derin bir tavada veya fritözde 190 derece sıcaklığa ulaşana dek ısıtın. Eğer mutfak termometreniz yoksa ısıyı kontrol etmek için kızgın yağın içine bir parça ekmek atın. Eğer ekmek parçası hızla kabarcıklar oluşturarak yüzeye çıkıyorsa ve hemen altın rengine dönüyorsa yağ hazır demektir.
• Karışımdan birer yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak kızgın yağa dökün ve gruplar halinde yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
• Delikli kaşık ile yağdan alın, süzülmeleri için kâğıt havlu üzerine çıkarın.
• Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın