1 paket ince tel kadayıf
Yarım paket tereyağ (250 gr)
300 gr tuzsuz peynir (Hatay peyniri)
Antep fıstığı
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazılanışı

Şerbet yapımı için su ve şeker bir tencere içerisinde karıştırılır. Şerbet şekerlenmesin diye içerisine limon suyu eklenir ve kaynatılır. Ilıması için bir kenara bırakılır. Yuvarlak bir tepsi tereyağı ile yağlanır. Tel kadayıfın yarısı tepsinin altına arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Peynir küçük küçük parçalanıp üzerine serpilir. Üzerine tekrar boşluk kalmayacak şekilde kalan kadayıf yerleştirilir. Ocağın üzerinde kadayıfın altı kızarana kadar pişirilir. Sonra tatlı alt üst edilerek kızarmayan yüzeyde pişirilirmiş olur. Şerbet üzerine dökülerek çekene kadar beklenir. Zaten künefenin peyniri erimiş olacağı için bıçak yardımıyla çizgiler çekilerek antep fıstığı ile süslenir. Hemen servis yapılmayacaksa pişirmeyin. Pişmiş künefe en fazla bir gün bekletilir. Zaten peynirin erimesi gerektiği için yenileceği zaman pişirilmesi en doğru olanıdır.