@Persli` şimdi alıyorum desem yapmacık olur:) ama iyi bir kardeşimsin sende ilerde belki tanıdıkça iyiki var derim
@Persli` şimdi alıyorum desem yapmacık olur:) ama iyi bir kardeşimsin sende ilerde belki tanıdıkça iyiki var derim
Her kahve aynı tadı taşımaz... Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona gore degişir...
kimi zaman dertleşmek ,kimi zaman hoş sohbet,kimi zaman hayal kırıklıkları,kimi zaman mutluluk kahkahalarıdır bir fincan kahve..bir kahve içimi vaktimiz olur genelde,''sen koy ocağa ,bol köpüklü olsun hemen geliyorum ''dur kahve...dar vakittir ama o dar vakte neler sığdırırız bir fincan kahveyle..
kokusu ,tadı,hatırı paha biçilemezdir...
DOSTLARLA içilen kahve : NEŞE'dir..! Kahkahalar KÖPÜKLER üzerinde yüzer..!
ANNEYLE içilen; hadi bir sohbet ederken kahve içelim : GÜÇ'tür..! Köpüğünde ANNE ŞEFKATİ vardır, TELVESİNDE hayatın yorgunluğu..!
BABA ile içilen kahve : SEVGİ dir..! Az şekerli, HEP BENİMLE OL'dur telvesi..!
EŞLE; hadi bir kahve içelim : HUZUR'dur..! Köpüklere GÜVEN karışır, dudağının kenarına hafif bir TEBESSÜM kondurur..!
Yorgun olduğunda içtigin kahve hafifletir seni... Kendine getirir, unutturur günün ağırlığını...
Tek başına gece vakti balkonda içtiğin kahve yalnızlıktır... Acıdır tadı...köpüğünde ,telvesinde gözyaşı kokar. Ama garip de bir keyfi, lezzeti vardır...
Bir gece vakti zil zurna sarhoş birinin içtiği kahve düşülen kuyudan çıkma cabasıdır... Koyu kıvamlı kahverengi bir ipe tutunur çıkarsın ... çıktığın an uyuyakalırsın. .. ferahlıktır ...
BEKLEMEDİĞİN bir anda gelen kahve : BAŞKA'dır..! Isıtıverir içini..!
kahve değildir artık o sizin için..arkadaştır,yoldaştır,sığınaktır,sevinçtir,to kluktur,''oh be dünya varmış''tır ,hasrettir,hayaldir,düşüncedir,sakinliktir,hayat koşuşturmacasına kısa bir moladır..bunca şeye rağmen onun adı sadece kahve dir.. yani o kadar sadedir.
Kahve aynı kahvedir belki... köpüğüyle, rengiyle, dumanıyla aynı kahvedir ama icilen kahveler ruhunun süzgecinden geçer ve tadlari degişir...
Şu anda 31 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 31 misafir)