Malzemeler

  • 2 adet yumurta
    1 paket margarin
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Dört buçuk su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    2 kahve fincanı hindistancevizi
    2 kahve fincanı pudraşekeri
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu



Şükür Kurabiye Yapılışı

YUMURTALARIN sarısını ve akını ayrı kaplara ayıralım. Hamur yoğurma kabına, eritip ılıttığımız margarini, tozşekeri, yoğurdu,yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğunu, unu ve kabartma tozunu katalım. Özlü bir hamur yoğuralım. 1 Hamuru yarım cm kalınlıkta açalım. 2 Bisküvi kalıpları veya bardak yardımıyla hamurdan parçalar keselim. Margarinle yağlanmış fırın kabına hamurları dizelim (kenarlardan artan hamur parçalarını tekrar yoğurup kullanabiliriz). Yumurta aklarını, çatal yardımı ile çırpalım. İçine hindistancevizini ve pudraşekerini ekleyip karıştıralım. 3 Kurabiye hamurlarının üzerine bu malzemeyi, fırça yardımıyla bolca sürelim. Üzerlerine iri dövülmüş fındıkları serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kurabiyelerin üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim.