Haydi 4 Büyükler Soma için basalım düğmeye... Tarihi çağrımıza Futbol Federasyonu yetkilileri "10 numara bir organizasyon yaparız" derken, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim "Çok anlamlı bir maç olur. Böylesine anlamlı bir karşılaşmanın oynanmasını sonuna kadar destekliyorum" ifadesini kullandı
Fotomaç'ın, Dört Büyük kulübün karma takımlar çıkarıp Soma için bir yardım maçı oynamasını hedefleyen; "BİR ARAYA GELİN NEDENİNİ SOrMAyın" çağrısı büyük ilgi gördü.
BAŞVURSUNLAR YETER
Türkiye Futbol Federasyonu Organizasyon ve Etkinliklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu da bu maçın oynanması için kulüplerin kendilerine resmi yazı ile başvurmasının yeterli olacağının altını çizerek şunları söyledi: "10 numara bir organizasyon yaparız. Böyle bir günde Dört Büyük kulübün bir araya gelmesi muhteşem olur. TFF olarak Soma'ya 5 milyon TL yardım yaptık ve Süper Kupa finalini Manisa'ya aldık. Bu konudaki tüm organizasyonlara varız. Kulüpler resmen bize başvursunlar gerisini en iyi ve en çabuk şekilde halleder yaraları sarmaya çalışırız. Böylelikle futbolumuzda da bir kenetlenme olur ayrışmalar bitebilir. Biz acılar karşısında birleşmeyi bilen bir milletiz, bunu futbolda da başarabilirsek harika olur."
FATiH TERİM: O TAKIMIN BAŞINDA OLMAK ONURDUR
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim böyle büyük bir üzüntüyü unutturmak için hep birlikte elimizden geleni yapmak zorunda olduğumuzu hatırlatıp şunları söyledi: "Bu çok anlamlı bir maç olur. Acılar paylaşıldıkça azalır. Milletimiz bu gibi durumlarda her sınavı başarıyla vermiştir. Yine birlikte, el ele vererek yaraları saracağız. Biz de Soma'ya giderek acıları paylaşacağız. Milli Takım'ın ABD seyahati olmasa bu karma takımlardan birinin başında sahaya çıkmaktan mutluluk duyardım. Bu anlamlı maçın oynanmasını tüm kalbimle destekliyorum."
Fotomaç'ın "4 BÜYÜKLER SOMA İÇİN SAHAYA"çağrısına 4 Büyük kulübün de yönetiminden 'Evet' cevabı gelmişti. Fotomaç'ın tarihi çağrısı doğrultusundaFENERBAHÇEGALATASARAY KARMASI ileBEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR KARMASI tüm geliri Soma'ya verilmek üzere özel bir maç yapacak. Hem sosyal bir sorumluluk yerine getirilecek hem 4 büyük kulüp arasındaki kırgınlıklar da bu tarihi maçın ardından bitmiş olacak.