Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası sebebiyle yaşanan acıya ortak olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in başkanlığında milli takım, Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret etti.
-Futbolcular ve teknik heyet, 43 maden şehidinin mezarlarına karanfil koydu.
-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Soma'ya futbol okulu sözü verdi.
-Gökhan Gönül, basın mensuplarına açıklama yaparken gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşurken gözleri dolan Gönül, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Buraya gelerek acıları ne kadar dindirdik bilemiyorum ama gerçekten çok zor. Ateş gerçekten düştüğü yeri yakıyor. Buna şahit oldum. Çok zor bir durumdalar. Kolay değil, aile bireylerini kaybettiler. Biz de biraz olsun acılarını dindirmeye çalıştık." diyerek konuşmasını yarım bıraktı ve arkaya çekilerek ağladı.
-Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in ise, ateşin bu defa düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktığını söyledi. İnsan hayatına önem verilmesi gerektiğini belirten Terim, "Bu sefer ateş düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktı. Herkes bundan çok etkilendi, herkes yandı. Buraya gelince onu daha çok hissediyorsunuz. İnsan hayatına herhalde biraz daha önem vermemiz gerektiği aşikar.''