CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adayları temasları kapsamında, Başbakan hariç siyasi parti liderleriyle de görüşeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ziyaretleri kapsamında, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, TZOB Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, birliğin görüşlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Onlar çiftçiyi temsil ediyorlar, yani üreteni temsil ediyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleriyle görüşmelerin tamamlanmasının ardından ise, siyasi parti liderleriyle bir araya geleceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Bütün bu görüşleri aldıktan sonra da siyasi parti liderleriyle görüşüp aday belirleme konusunda, biz de kendi yetkili organlarımızla oturup çalışacağız" dedi.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞME: ONU DÜŞÜNMEDİM

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Parlamento içinde de Parlamento dışında da bulunan siyasi parti liderlerine ziyaret etmeye özen göstereceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorması üzerine ise "Doğrusunu isterseniz onu şu anda hiç düşünmedim" yanıtını verdi.

"İSİMLER BAZINDA BİR TARTIŞMANIN BU AŞAMADA DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Kılıçdaroğlu, CHP'de Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bu konudaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, "Bizim yol haritamız belli. 5 buçuk milyon çiftçiyi, onların sözcülerini dinlemeden biz kendi başımıza oturup Cumhurbaşkanı adayını mı belirleyeceğiz? Doğru değil" dedi. Cumhurbaşkanın toplumun tüm kesimini kucaklaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "İsimler bazında bir tartışmanın bu aşamada doğru olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu. Olabildiğince sağlıklı, tutarlı, katılımcı ve tutarlı bir yol izlemeye özen gösterdiklerinin altını çizen CHP Lideri, diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine de gideceklerini belirtti.