Tüm madenci Çocuklarına.....
Selam sana şerefli çocuk!
Selam sana babası cennetle şereflenen çocuk!
Üzülme benim yetim kardeşim, asma suratını sakın. Sen ekmeğini taştan, sen ekmeğini kömürden çıkaran ve sen babası cennete şehit olarak giden adamın çocuğusun.
Ne büyük şeref verdi Rabbin sana!
Sana bir ekmek daha getirebilmek için yerin metrelerce altında; kazmalarla, küreklerle çalışan baban, kazdı kazdı en sonunda cennete ulaştı! Senin boğazından helal lokma geçirmek için terleyen baban şehid oldu inşaallah!
Şehitlerin yeri en güzel yerdir yetim kardeşim…
Sakın babanın üstünü kirli, pis zannetme kardeşim! Senin babanın üstündeki kömür pisliğini MELEKLER temizleyecek, ALNINDAKİ HELAL TERİ melekler silecek!
Arkadaşların sana, ‘’babana ne oldu?’’ diye sorduklarına sen babam öldü değil, sen başını kaldırıp, sen alnını gere gere ‘’babam şehit oldu!’’ diyeceksin!
Evet baban için zor olacak, zor olacak SANA KAVUŞACAĞI günü beklemek ama Allah elbet seni şehit babana kavuşturacaktır vaat ettiği ecel vaktin geldiğinde.
Senin baban belki her sabah ‘’bismillah’’ diyerek yerin altına girdi, her akşam ‘’elhamdülillah’’ diyerek yukarı çıktı. Allah senin babanın selamını aldı yetim kardeşim, ilk önce selamını aldı sonrada yanına aldı.
Mektubumu iki müjde ile sonlandıracağım kardeşim.
Bak PEYGAMBERİMİZ HAZRETİ MUHAMMED (ASM) sana iki müjde veriyor. Hem de birbirinden güzel iki müjde!
İlk önce birinci müjde kardeşim:
"Şehitler beş kısımdır: Bulaşıcı hastalığa yakalanan, ishale tutulan, suda boğulan, göçük altında kalan ve Allah yolunda savaşırken şehit olanlar."
Şimdi ikinci müjde kardeşim bak sende oku, sende gör senin uğruna yaşayan, yerin metrelerce ailen uğruna canını veren babana Peygamberimiz (ASM) ne diyor:
"Malı uğrunda öldürülen şehittir; kanı uğrunda öldürülen şehittir; dini uğrunda öldürülen şehittir; ailesi uğrunda öldürülen şehittir."
Allah senin temiz ellerini babanın cennet kokan elleriyle birleştirsin kardeşim!
Vesselam...