Malzemeler
- 4 adet enginar
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- ½ çay kaşığı toz şeker
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay bardağı portakal suyu
- 1 diş sarımsak
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 50 gr arpacık soğan
- 2 damla limon suyu
Hazırlanışı
- Havuçları küp küp doğrayın, sarımsak ve arpacık soğanla beraber ¼ su bardağı zeytinyağında kavurun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bu karışımı bir müddet kaynattıktan sonra şeker, tuz, limon ve portakal suyunu ilave edip karıştırın, üzerine enginarları ekleyin. Üstü kapalı olarak harlı ateşte pişirin.
- Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de atarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.Patatesler yumuşadıktan sonra ateşten alın. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis edin.