Çalışmaya katılan aynı 29 denek ve ilave olarak ikinci bir çift-kör grup olarak 15 katılımcı daha dört hafta boyunca her gün, günde 70 g yüksek veya normal flavanollü çikolata tükettiler. Katılımcılara ayrıca, flavanol alımını önleyebilmek için çalışma süresince diyet uygulandı.
Dört haftalık çikolata tüketimi ile de akut dönemdekine benzer bulgular saptanırken, çikolata tüketiminin kesilmesiyle değerlerin eski hâline döndüğü saptandı. Yeni bir bulgu olarak, dört haftalık çikolata tüketimi ile dolaşan lökosit sayılarında istatistiksel olarak anlamlı bir azalma izlendi, bu durum inflamasyonun ve ateroskleroz formasyonunun azaldığı yönünde yorumlandı.
Çikolata, lenfositlerin CD62L ve CD11b, monositlerin CD62L ve nötrofillerin CD66b ve CD11c proteinlerinin ekspresyonunu azalttı. Çalışmanın yazarları, bu hücre yüzey moleküllerinin aterosklerozun başlangıç dönemindeki endotele yapışma ile ilgili fonksiyonları olduğunu belirttiler. Ayrıca yazarlar, çalışmalarının sonuçlarının flavanolle zenginleştirilmiş çikolatanın vasküler sağlık belirteçleri açısından normal bitter çikolatadan daha sağlıklı olmadığını gösterdiğini kaydettiler