57 sayısının sırrı Doğum tarihinizden veya hayatınızın dönüm noktası olan konuların takvimdeki ifadelerinden geleceğinizin nasıl şekilleneceğine dair açıklamalarda bulunan pek çok insan var günümüzde
Bunların %90 nının sahtekar ve dolandırıcı olduğunu açıklamama gerek yok Hatta bazıları işi ileri bir boyuta götürerek şöyle bir teori geliştiriyor İsminizin baş harfi veya içinde bulunan en çok harflere göre , sizin karakter tahlilinizi yapıyor, işi; ne zaman öleceğinize kadar uçuk noktalara çekebiliyorlar
Neyse konuya gelelim Herşeyden önce şunu bilmenizde yarar var Ben bu işlerle uğraşan veya takipçisi olmuş birisi değilim Bahsettiğim filmi izledikten sonra, kendi üzerimde denedim Yani, doğum tarihim, okuldan mezun olduğum tarih, kapı numarası, ismimde bulunan harflerin adeti felan Hiçbir sonuca ulaşamadım Hayatımda yer edinen önemli tarihler veya sayılar hiçbirşekilde birbirleriyle bağlantılı değil
Sonra, bu sabah 23 Nisan olduğundan herhalde, aklıma Mustafa Kemal Atatürk geldi Az çok Atatürk hakkında ve onunla ilgili dönüm noktası sayılacak tarihleri hepimiz biliriz Bende buradan yola çıkarak, şimdi bana çok şaşırtıcı gelen şu sonuçlara ulaştım Bunları açıklamadan önce, tekrar ve tekrar söylüyorum Ben bu işlerin uzmanı veya ilgilisi değilim Sadece filmin etkisiyle böyle sıradan birşey denedim ve çok şaşırdım
Gelelim asıl meseleye;
Atatürk, bildiğiniz gibi 1938 yılında vefat etmiştir Filmdeki mantıkla, yani 19 ve 38 i topladığımızda, karşımıza 57sayısı çıkıyor
Ve ne kadar ilginçtirki; Atatürk tam 57 yaşında vefat etmiştir
Gene ilginç olan bir başka konu ise; Atatürk' ün 19 mayıs 1919 da Samsun' a çıkması Bu kurtuluş savaşının ilk adımıdır ve filmdeki mantıkla hareket edince; 19+19+19: 57
Mustafa Kemal Atatürk, ulu önderin nüfus kağıdında ismi; Kemal Atatürk olarak yazar Ve gene filmedeki mantıkla inceleyince; K+e+m+a+l:5 A+t+a+t+ü+r+k:7 yani 57 sayısını buluyoruz
Bir diğer ilginç konu ise; Atatürk' ün, hepimizinde bildiği gibi 57Alay ın komutanı olduğu
Atatürk' ün babası Ali Rıza efendi 1839 yılında doğmuştur 18+39: 57
Fransa'da düzenlenen Picardie Manevraları'na gönderildi Burada uçakların deneme uçuşuna davet edildiyse de yanındaki komutanının uyarısıyla uçağa binmedi Bineceği uçak yere çakıldı ve uçağın içinde bulunanlar öldü
dönüşünün ardından 27 Eylül 1911'de İstanbul'da Genelkurmay Karargâhında görev aldı 27+19+11: 57
Trablusgarp Savaşı'nda, 27 Kasım 1911'de Binbaşı rütbesi aldı 27+19+11: 57
23 Mart 1915'te Müstahkem Mevki Komutanlığı emriyle Eceabat bölgesinde ihtiyata alındıBu Çanakkale savaşındaki ilk vazife alışıdır 23+19+15: 57
20 Eylül 1918' de padişaha mektup yazarak Filistindeki görevinden istifa etmek istediğini açıkladı Gerekçe olarak, cephedeki eksiklik ve alman paşa ile arsında olan muhalefeti gösterdi Bu Filistindeki savunmanın düşmesi anlamındaki en büyük gerekçeydiArdından istifa ederek anadoluya döndü 20+19+18:57
Türkiye Cumhuriyetinin milletler cemiyetine kabul edilişi 6 Temmuz 1932 6+19+32: 57
Al bir tane daha; Atatürk, latife hanımdan 05081925 tarihinde boşandı 05+08+19+25 : 57