'Devlet bizlere kayıtsız kalıyor'
IŞİD’ın Musul'u ele geçirdikten sonra Bağdat’a doğru ilerlemesi, çok sayıda Türkiyeli işçinin de bölgede mahsur kalmasına neden oldu. Irak'a bir inşaat şirketinin çalışanı olarak giden 20 işçi mahsur kaldı. BirGün Irak'ta mahsur kalan işçilere ulaştı.
IŞİD’ın Musul'u ele geçirdikten sonra Bağdat’a doğru ilerlemesi, çok sayıda Türkiyeli işçinin de bölgede mahsur kalmasına neden oldu. Irak'a bir inşaat şirketinin çalışanı olarak giden 20 işçi mahsur kaldı. BirGün Irak'ta mahsur kalan işçilere ulaştı.
12 14 16 18 20 DENİZ SARI/RABİA YILMAZ
IŞİD 'VUR EMRİ' VERDİ
Mahsur işçilerden Ali Uğurlu kendisiyle birlikte 20 işçinin Irak'ta mahsur kaldığını ve hiçbir devlet kurumundan yardım alamadıklarını belirtti. İktidarın durumlarına karşı kayıtsız kaldığını belirten Ali Uğurlu, Irak'ta bu akşam saatlerinde Twitter ve Facebook'a girişinde engellediğini ifade etti.
BirGün'ün sorularını yanıtlayan Ali Uğurlu, Konsolosluğun bulundukları bölgenin güvenli olduğunu söylemesine rağmen, bulundukları yerden dışarı çıkamadıklarını ifade etti. Dışarı çıkmanın imkansız olduğunu vurgulayan Ali Uğurlu, hiçbir devlet kurumunun da konuya ilişkin herhangi bir adım atmadığını vurguladı. Ali Uğurlu, bulunduklarını bölgenin IŞİD'in saldırılarının sürdürdüğü bölgeye sadece yarım saat uzaklıkta olduğunu belirtti.
'BURASI SAĞLAM, BURADA ÖLMEZSİNİZ'
Irak'ta 20 arkadaşıyla mahsur kalan Ali Uğurlu, şunları söyledi:
''20 arkadaşımla burada mahsur kaldık. Devlet bizleri umursamıyor. Adeta kaderimize terk etmiş durumda. Dışişleri 'Tahliye' diyor, konsolosluk ise, 'Burası sağlam burada ölmezsiniz' diyor. Ama IŞİD, güvenli dedikleri yere sadece yarım saat uzaklıkta. Konsolosluk Maliki yönetiminin Bağdat'ı çok iyi koruduğunu savunuyor. Ama örgüt çok güçlü ilerliyor. Bağdat merkezde olsak, daha güvende oluruz. Ama biz IŞİD'in güzergahı, yani kuzey yönündeyiz. Burada 20 arkadaşımla mahsur kalmış durumdayız. Türkiye'deki birçok kanala ve gazeteye durumumuz hakkında bilgi verdik, fakat hiçbir geri dönüş alamadık. Ben 9 aydır buradayım. Burada 16 aydır ve 5 aydır olan işçi arkadaşlarım da var.''
Kaynak : Birgün