kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Anarchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    20.Mayıs.2014
    Mesajlar
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Pratik Mutfak Bilgileri

    Mutfağınızda işinizi oldukça kolaylaştırcak pratik bilgiler, tüm bayanların kurtarıcısıdır. İşte, lezzetl hazır çorbalar için, lezzetli turşular için faydalı bir yazı.

    PATATES PÜRESİ
    Patates püresini yaparken daha bir lezzetli olmasını istiyorsanız, içine süt de katabilirsiniz. Ama ne kadar süt katacağınızı kestiremiyorsanız, süt yerine süt tozunu tercih edebilirsiniz. Böylece hem patates püresinin kıvamını daha rahat tutturabilirsiniz, hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.



    YUMURTANIN SARISINI AKINDA AYIRMAK İÇİN
    Yumurtanın sarısını beyazından ayırmak zor olabilir. Kolay yolu ise; yumurtayı orta boy bir huninin içine kırmanızdır. Yumurtanın beyazı huninin azından akıp altına tutacağınız kabın içine düşer. Sarısı ise, huninin geniş kısmında kalır. Yalnız yumurtanın bayat olmamasına dikkat edin. Çünkü bu işlemi yaparken, bayat yumurtanın sarısı patlayabilir.

    LEZZETLİ HAZIR ÇORBALAR
    Hazır çorbaları hazırlarken içlerine biraz soğan doğrayıp, ince kıyılmış nane veya maydanoz ilave edebilirsiniz. Böylece çorbanızın hem görünümü, hem de lezzeti değişecektir. Bunun dışında hazır çorbaların yağ oranı düşük tutulur. Eğer yağ ilavesi yapmak istiyorsanız çorbanıza, ocaktan indirmeye yakın kızdırılmış yağ gezdirin.

    CİĞER KIZARTMADAN ÖNCE
    Hazırlayacağınız ciğer tavayı daha da lezzetli yapmak istiyorsanız birkaç önerimiz var. Ciğer tava yapmadan önce, kızartma ununun içine bir tatlı kaşığı kadar karbonat koymayı ihmal etmeyin. Ayrıca yağı iyice kızdırırsanız, Arnavut ciğerinin tadı çok daha lezzetli olur. Ciğerleri yarım saat kadar süt içinde de bekletebilirsiniz.

    PİLAV NASIL TANE TANE OLUR?
    Pilavı çok seviyorsunuz ancak, pilavınız bir türlü tane tane olmuyor. Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını sağlamak için pilav tenceresinin içine, pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir limon koyun. Sonuç, her zaman olumlu olacaktır.

    ÇİKOLATALI KEKİN SIRRI
    Evde hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz da tereyağı katın. Yağ, çikolatayı yumuşatır ve işinizi kolaylaştırır. Üstelik keke ayrı bir lezzet verir. Sonuca siz de şaşıracaksınız.

    LEZZETLİ TURŞULAR
    Değişik tatlar denemekten hoşlanıyorsanız, evinizde hazırladığınız turşuya kereviz yaprağı, sarımsak, öğütülmemiş hardal tohumu, nane yaprağı, karanfil, dereotu, defneyaprağı, nohut, soğan ve şeker katabilirsiniz. Böylece koku ve lezzet kazandırmış olursunuz.

    ÇAYLARA FARKLI TATLAR
    Çaya ayrı bir tat ve koku vermek istiyorsanız kavanozun içine, bir dilim elma ya da portakal kabuğu atın. Hatta çay demlerken portakal ve limon kabuğunu rendeleyerek de kullanabilirsiniz. Bir başka yöntem de, değişik türdeki çayları harmanlamak.

    DOMATESİN KABUKLARINI SOYARKEN
    Yemeklerde kullandığımız domateslerin kabuklarını soymamız gerekir. Fakat bunu yaparken, domatesin neredeyse yarısına zarar veriyorsanız üzülmeyin. Domatesin üzerine kaynar su döküp, bıçağın tersi ile kabuğun üzerinde, bastırarak gezdirirseniz kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

    KIZARTMA YAPARKEN
    Her şeyden önce kızartacağınız sebzeleri, buzdolabından bir saat önceden çıkarıp oda sıcaklığında bekletin. Yağı iyice kızdırın. Kızartma yağına ilk seferde çok fazla malzeme atmayın. Fazla malzeme yağın ısısının düşmesine neden olur, o zaman da istenilen sonuç alınamaz. Kızartmaları tavadan alırken büyük delikli bir kepçe kullanın. Fazla yağı tencereye akmış olur.

    MAKARNA HAŞLARKEN
    Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için, haşlarken tencerenizin içine biraz süt katın; farkı hemen anlayacaksınız.

    TAVUK KIZARTIRKEN
    Tavuğun lezzetini artırmak için tavuğu fırına atmadan önce tuz, karabiber ve limonun suyuyla hazırlanmış karışımla ovabilirsiniz.

    ZEYTİNYAĞLI YEMEK YAPARKEN
    Zeytinyağlı yemeklere biraz şeker atmak, onların daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, soğuyuncaya kadar kapağını açmamak gerekir. Unutulmaması gereken bir nokta da, zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce pişirilip, ertesi güne kadar dinlendirilmesidir.

    LEZZETLİ BALIK PİŞİRMEK
    Balık kızartma yağının içine kırmızıbiber serperseniz hem balığa değişik bir lezzet vermiş hem de balığın rengini parlak yapmış olursunuz.

    KURU FASULYE PİŞİRİRKEN
    Lezzetle yiyeceğiniz kuru fasulyelerin tanelerinin dağılmadan ve ezilmeden pişmesini istiyorsanız, tuzu, salçayı ya da domatesleri, fasulyeler yarı piştikten sonra ekleyin.

    REÇELİN ŞEKERLENMEMESİ İÇİN
    Yaptığınız reçelin çabuk şekerlenmesini istemiyorsanız, kullandığınız limon suyunu ateşten almanıza yakın koyun. Aksi takdirde önceden ilave edilen limon suyu, reçelin rengini ve kıvamını koyulaştırır.

  2. #2
    LiSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    1,030
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşimize yarayacak teşekkürler :)

  3. #3
    Anarchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    20.Mayıs.2014
    Mesajlar
    662
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumda pişer bize de düşer, misali paylaşayım dedim. :D Rica ederimm :)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Mutfak sözlüğü.
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Türkçe Sözlük
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 09.Kasım.2017, 16:35
  2. Pratik Bilgiler/mutfak
    Konu Sahibi muStafa Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 19.Mart.2015, 04:46
  3. Png Mutfak Eşyaları
    Konu Sahibi Peri Forum Photoshop ve Real Draw Aksesuarları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Ekim.2014, 11:43
  4. Pratik Güzellik Bilgileri
    Konu Sahibi Liza Forum Vücut - Cilt Bakımı
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 23.Mayıs.2014, 17:37
  5. Pratik Sağlık Bilgileri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Şubat.2014, 00:21

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort