Beni yarım bırakma,başkasına can olur.
Beni yarına da bırakma,can bu belli mi olur..
Konuşmak susmanın kokusudur.
Ya sus-git,
ya konuş-gel,
ortalarda kalma.
Yalan korkaklığın tortusudur.
Dürüst kaba ol,
eğreti saygılı olma.
Özdemir Asaf
Hiçbir küslük,
Özlemekten büyük değildir.
Ara...
Belki de kavuşmak parmak ucundadır,
Yaz...
Sevmek en kısa yolculuktur,
Git...
Kendini sevdin bu yaşa kadar,
Artık birine ait olma vaktidir.
Beklersen,
Ölmek kavuşmaktan önce gelir...
Suskun sanıyorlar beni; değilim.. Anlaşılmadığım ve anlamadığım bir dünyada kelimelere küsüm sadece.. Yalnız sanıyorlar beni; değilim.. Kimsenin kalabalığı olmadım ve kimseyi de kalabalık edemem bundan sonra dünyamda, bu da benim tercihim.. Güvensiz sanıyorlar beni; değilim.. Sadece kendi içimde kendime göre bir dengem var ve bir daha kırılırsam toparlanamama endişesi taşıyor yüreğim.. Bu yüzden şimdilik sadece kendime güveniyorum..
Anlamakta zorlandığım bir dünyada, anlaşılmayı zaten beklemiyorum.. Ben böyle iyiyim..
Nelerden Vazgeçtim
Kimleri Geride Bıraktım
Ne Yol Kaldı Gitmediğim
Ne Acı Bilmediğim
Kimlere Sığındım
Hangi Biri Şimdi Yoldaşım
Kader Değil Kederdi
Hayatta Tek Başımayım....
Diyelim ki sınamışsın uzaklığın ihanetini.
Seslere çarpmış sesin,
ama ulaşmamış hiçbir yere nefesin.
Diyelim ki şarabın dökülmüş, suların kesik;
bu hayat seni bir oyuncak sanıyor..
Diyelim ki sana çıldırmak yasak, sana ağlamak
yasak, yarın yasak, düş yasak.
"Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim. Bir kere çavuş olduktan sonra bir daha amelelik yapamayan zavallı köylüye dönerim. Beni uyandır.”
Ve ömrüm,
O' paslı, sürgülü, demir bir kapı.
Nedir bilmem bu sızı. Bu boşluk. Bu tarifsiz ah.
Yurdum,
Yüreğim,
Gel dediğim yerim kayıp...
Mutluyum.
Aslında hep bir şeyler bekliyoruz,istiyoruz ama dikkatli bakarsak mutlu olunacak çok şey var.Hatta Pollyanna vardı ya hep iyi taraftan bakıyordu işte abartmadan öyle olmalıyım.
Çünkü hiç kimse,hiçbir şey için değmiyor.Hepsi bitiyor,herkes gidiyor.Daha önce hayatımda çok büyük yer kaplayan şeyler şu an aklıma bile gelmiyor.Çok üzüldüm,ağladım boş yere.Şimdi bakıp gülüyorum ne saçmalamışım hani.Moralimi bozmayacağım bundan sonra.Beni kırmak darmadağan etmek kolay olmayacak ,olmayacak işte.Hayat güzel önümde bir çok fırsat var,yapmam gereken seçimler var beni bekleyen tahmin edemeyeceğim şeyler var.Bekleyin beni,geliyorum !
Şu anda 16 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 16 misafir)