Akne Tedavisi
Genellikle akne tedavisinde antibiyotikler yararlı etkiler göstermektedir. Ancak hekim gözetimi olmaksızın rastgele alınan antibiyotikler çeştili sorunlara neden olabilir. Bu nedenle ilaç tedavisi mutlaka bir hekim onayıyla olmalıdır.
Ayrıca akne tedavilerinde düzenli olarak klinik cilt bakımları yapılmalıdır.
Akne tedavisinde OMNILUX BLUE teknolojisinden de faydalanılabilir. Aknenin derecesine ve yaygınlığına bağlı olarak haftada 1 seans olmak üzere 5-10 seans önerilmektedir.
Günümüzde akne skarlarının tedavisinde ablatif ve non-ablatif fraksiyonel lazerler de kullanılmaktadır.
Siğil Tedavisi
Siğil tedavisi siğil tipine, yerleşim bölgesine ve yaygınlığa göre değişmektedir. Yüz bölgesine yerleşen saplı siğillerde koter (yakma) tedavisi kullanılırken, sapsız siğillerde genellikle ilaç tedavisi tercih edilmektedir. Koter tedavisinde işlem öncesi uygulanan lokal anestezi ile herhangi bir acı duyulması tamamen engellenir. Tek siğil için tedavi süresi genellikle 5-10 dakika arasındadır. İşlem sonrasında tedavi bölgesinde oluşan kabuk 1 hafta gibi kısa bir sürede iyileşir. İşlem sonrası tedavi alanında herhangi bir iz kalmaz.
Genital bölgede yerleşen siğillerde partnerlerin birlikte muayene ve tedavisi gerekmektedir. Görünürdeki siğillerin tedavisi sonrası kalabilecek en ufak bir odaktan tekrar aktivasyon olabileceği için ayrıntılı muayene ve medikal tedavi yanı sıra koter, kriyoterapi gibi seçenekler de kullanılabilir. Özellikle bayanlar açısından rahim ağzı kanserinde önemli bir etken olan genital siğillerin tedavisi son derece önemlidir.
Sedef hastalığı tedavisi
Genellikle güneşlenmenin sedef hastalarına çok iyi geldiği bilinmektedir. Ancak uzun süre güneşlenmenin ultraviyole ışınlarına maruz kalınacağı düşünüldüğünde, hastalığı tedavi ederken bir yandan da bu olumsuz ışınları ciltte barındırmak cilt yaşlanmasına ve hatta cilt kanserleri riskinin artmasına neden olabilir.
Ancak son yıllarda geliştirilen ışık tedavileriyle hem ultraviyolenin olumsuz etkilerinden kurtularak tedavinin etkinliğini arttırmak, hem de lokal olarak sadece sedefli bölgeye uygulanabilmesinin kolaylığını yaşamak mümkündür.
Mantar enfeksiyonları tedavisi
Tanı esas olarak cildin görünümüne göre konur. Bazı mantarlar özel bir mavi ışıkla karanlık odada incelenirse floresan verirler. Kesin tanı mikroskopla alınan parçaların incelenmesi ile konur. Ciltten alınan kazıntı ayrıca laboratuara gönderilerek kültürde üremesi değerlendirilebilir.
Tedavide kişisel bakım çok önemlidir. Deri temiz ve kuru tutulmalıdır. Ciddi ve uzun süreli enfeksiyonlarda hekime başvurulmalıdır. Doktorunuz ağızdan kullanılan veya cilde sürülen ilaçlar önerecektir. Tedavi edilmediği zaman üzerinde bakterilerin üremesi ile ikincil bakteriyel enfeksiyonlar oluşabilir.