2 Temmuz 2014, Çarşamba
İzmir’de 2 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı eylemleri sırasında Kordon’da bir kızın saçını çekip copla vurduğu iddia edilen polis memurlarının yargılanmasına başlandı.
Eylemler sebebiyle 60 saat aralıksız çalıştıklarını ve psikolojilerinin bozulduğunu belirten sanık polis İ.G., yaptığından pişman olduğunu belirtti.
Gezi Parkı olaylarıyla ilgili İzmir’de yapılan eylemler sırasında saç çekme görüntülerinin basına yansımasının ardından açığa alınan ve haklarında görevi kötüye kullanmaktan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezaları istenen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları İ.G. ve M.K., İzmir 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada İ.G. ve M.K. ile avukatları Tolga Yurdakul hazır bulundu. Eylemler sebebiyle 60 saatten fazla kesintisiz ve uykusuz görev yaptıklarını, aç ve yorgun olduklarını anlatan İ.G., “Bu nedenle psikolojim iyi değildi. Kendime, mesleğime yakışmayan hareketlerde bulundum, pişmanım.” dedi. Polis memuru M.B.’nin kendini kurtarmak adına yalan ifade verdiğini de öne süren İ.G., “Biz günah keçisi olduk.” şeklinde savunma yaptı. Diğer sanık polis memuru M.K. de, şöyle konuştu: “Yorgunluk ve stres nedeniyle mantıklı düşünemedim. Artık ne yaptığımı bilmiyordum. Bilinçli bir vurma değildi, hattâ şahıs çığlık attığında bayan olduğunu anladım. Suç işleme kastım yoktu, böyle bir olaya karışıp görüntü verdiğim için pişmanım. Aradan 14 ay geçti, şimdi keşke yapmasaydım diyorum.” Duruşma Ekim 2014’e ertelendi.