Kumpir malzemeleri
Patates (büyük boy)
Salam (ufak ufak doğranmış)
Sosis (ufak ufak doğranmış)
Mısır (haşlama veya garnitür)
Bezelye (haşlama veya garnitür)
Turşu (doğranmış)
Kaşar (rendelenmiş halde)
Tereyağı
Mayonez
Ketçap

Kumpir tarifi

Kumpirimizi yapmaya başlamadan önce tüm gereken malzemeleri olması gerektiği şekliyle hazır ettiğinizden emin olun. Özellikle taze mısır ya da bezelye kullanıyorsanız, bu malzemelerin kumpir içinde sırıtmaması için haşlanmış olmalarına dikkat etmelisiniz.
İlk olarak fırınınızı önceden ısıtmalı ve 250 derece olmasını sağlamalısınız. Bunun ardından önceden hazır ettiğiniz büyük boy patatesinizi yıkadıktan sonra güzel bir şekilde alüminyum folyo içerisine sarmalısınız. Patateslerin üst kısımlarından daha çok pişmeleri gerekeceği için mümkün olduğunca üst raflara yerleştirmelisiniz. Patateslerin iç kısımlarının doğru şekilde piştiğinden emin olmak için çatal ya da kürdan gibi aletleri kullanabilirsiniz.

Eğer patateslerin yeterince piştiğine kanaat getirdiyseniz onları fırından alabilir ve daha sonra tam ortalarından bir bıçakla ayırabilirsiniz. Ancak tamamen kesmemeye ve sadece orta üst kısımda bir yarık açmaya dikkat edin.
Açtığınız yarığı kullanarak patatesin iç kısmını sürekli olarak bir tahta kaşık ile ezmeli, ezdiğiniz bu bölgelere biraz tereyağı ekleyerek yumuşamalarını sağlamalısınız. Tabii ki bu işlemi yaparken patatesin parçalanmaması gerektiğini unutmayın. Hafiften püre kıvamını almaya başlayan patatesinizin içine rendelenmiş kaşarlarınızı ekleyebilir ve biraz daha karıştırabilirsiniz.

Diğer malzemeleri ise istediğiniz gibi patatesin içerisine yerleştirin ve istiyorsanız ketçap veya hardal gibi ek soslarınızı da eklemeyi unutmayın.