Tel şehriye (bir su bardağı tel şehriye)
Tereyağı (125 gram)
Biber salçası (bir tatlı kaşığı)
Domates püresi (bir su bardağı)
Su (altı su bardağı)
İlk olarak tereyağımızı alıyor ve uygun büyüklükte seçtiğimiz tenceremizde eritmeye başlıyoruz. Tereyağımız tamamen eridikten sonra şimdi de domates püremizi ve biber salçalarımızı yağa güzelce döküyor ve karıştırmaya başlıyoruz. Bu arada çok beklemeden hemen suyumuzu da karışıma eklememiz gerekiyor. Karışımı güzelce tahta kaşığımızla karıştırıyor ve kaynamasını bekliyoruz. Özellikle et tadı isteyen okuyucularımız, bu noktada et suyu ya da tavuk suyu da katabilirler yahut hazır tabletlerden ekleyebilirler.
Artık çorbamız kaynamaya başladıysa şehriyelerimizi de ekleyebiliriz demektir. Eğer tel şehriyelerin birbirlerine yapışmalarını istemiyorsanız, onları yavaşça dökmeli ve dökerken çorbayı hızlıca karıştırmalısınız. Yoksa parça parça birbirine yapışan şehriyelerin pek de lezzetli olacağını söyleyemeyiz.
Çorbamızın içine attığımız şehriyelerin pişip pişmediğini ara ara makarna kontrol eder gibi kontrol ederken bir yandan da yavaşça karıştırmaya devam etmelisiniz. Eğer tuz kullanıyorsanız arada tuz da ekleyebilirsiniz ancak okuyucularımızın tuz kullanımı konusunda kararlı olmalarını rica ediyoruz. Pek çok hastalıkla ilişkisi kanıtlanan tuzun sağlığa pek de yararı bulunmamaktadır ve gün içerisinde besinlerde bulunan tuzlar zaten vücut için yeterlidir.
Şehriyeler de piştiğine göre çorbamızın altını artık kapatabiliriz. Tel şehriye çorbasına en çok yakışanlar arasında maydonoz ve limon bulunmaktadır. Bu nedenle ince ince doğranmış maydonozlarınızı da bir kapta misafirlerinize sunabilir, çorba tabağının kenarına da limonu iliştirebilirsiniz. Bunları önceden eklememeniz sevmeme olasılığı olan misafirleriniz için iyi olacaktır.
Dilerseniz çorbalar bittikten sonra orta ağırlıktaki ana yemeğinizi de getirebilirsiniz. Tel şehriyenin ardından çok hafif ya da çok ağır yemekleri sunmanızı önermiyoruz.