Aşk acısının ardından neden tüm kültürlerde cinayet, intihar, saplantı, depresyon, hislerin kaybı gibi durumların ortaya çıktığına da açıklık getirdiğini belirten bilim adamları, bu duygu ile savaşanlara iyi haber verdi.
Zamanla duygular azalıyor
Aşk acısının yan etkilerinin tam olarak ortadan kalkması için sanırım epeyce bir zaman geçmesi gerekiyor, zaman benim için çok değerli diyorsanız, kaybedecek vaktim yok, yeni aşklara yelken açmanız gerektiğini düşünüyorsanız, geçmişin tüm kalıntıları ile yüzleşin, ne öğrendim, neleri fark etmem için bunları yaşadım, bu aşk beni gerçekte varmak istediğim yere ulaşmam için mi yaşandı ve bitti ve ben şimdi hangi yerdeyim. Acının şiddetini ben mi arttırdım, karşı taraf mı? Neyi deneyimledim? Onda bıraktığım hangi duygularım var? Terk edilmişlik duygusu mu canımı yakan, değersizlik mi?
Yıllar geçmesine rağmen aynı acı ile yaşam sürmeye çalışıyorsanız, bunun altında yatan başka duygu ve inançların da farkında olmalısınız. Zihnim bana ne diyor? Neden acı çekiyor? Bağlandığı başka duygular neler? Aşk acısını yaşamanın bilinçaltında ki, yarattığı çıkar ne? Zihnim acıya rağmen hangi faydaya yani çıkara tutunmaya devam ediyor? Acılara tutunup yaşamak mı? Negatif duygulardan özgürleşip, aşkın tatlı frekansına uyumlanıp yaşamak mı? Seçim sizin.