Leylâ NavaroLEYLÂ NAVARO, ıstanbul Üniversitesi Psikoloji Lisans, Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans mezunudur. Kişisel gelişim ve özellikle bireysel potansiyellerin filizlenmesine tutkulu inancı nedeniyle, Kızgınlık, Kıskançlık ve Rekabet, Yakın ılişki ve Birey, Gücün Kullanımında Cinsel Farklar konularında çeşitli seminer ve grup çalışmaları üretmeye devam ediyor. Çalışmalarını yurtiçi ve yurtdışında uygulama ve yazı olarak derlemektedir. Aile içi iletişim konusundaki ilk eseri Beni Duyuyor musun? (1987), yenilenmiş olarak Gerçekten Beni Duyuyor musun? adıyla (1999, Sistem Yayıncılık) yayınlandı. Toplumsal cinsiyet rollerindeki çifte standartları irdeleyen Tapınağın Öbür Yüzü (1997, ikinci basım 199) ve kızgınlık ve güçte cinsel farklılıkları araştıran Bir Cadı Masalı (1999), kadın ve erkek olmayı yansıtan ilk iki kitabıdır. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve süpervizörlüğün yanı sıra çalışmalarını halen, kurucusu olduğu Nirengi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde sürdürmekte ve bir Gökova tutkunu olmaya devam etmektedir.
Bir Cadı Masalı Gerçekten Beni Duyuyor musun? Haset ve Rekabet İki Boy Ufak Pabuç
Tapınağın Öbür Yüzü