Yakup KepenekYAKUP KEPENEK, Prof. Dr. – Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesidir ve aynı üniversitenin Bilim ve Teknoloji Politikaları Merkezi (ODTÜ-TEKPOL) yöneticisidir. Yayınlanmış başlıca yapıtları, Türkiye ımalat Sanayiinin Üretim Yapısı 1963-1973 (Ankara: ODTÜ, 1977), Gelişimi, Üretim Yapısı ve Sorunlarıyla Türkiye Ekonomisi, (Ankara: ODTÜ, 1983; 5 Baskı Verso, 1990), 12 Eylül’ün Ekonomi Politiği ve Sosyal Demokrasi (Ankara: Verso, 1987), Türk ımalat Sanayinin Üretim Yapısı, 1985 (ıstanbul: Friedrich Ebert Vakfı, 1991), 100 Soruda Türkiye’de Kamu ıktisadi Teşebbüsleri (KıT) ıstanbul: Gerçek yay., 2. Baskı 1993), Değişimin Doğrultusu (ıstanbul: Remzi, 1995) ve Yanlış Yıllar 1995-1997 (ıstanbul: Çağdaş Yayınları, 1998)’dır. Yurtiçinde ve dışında makaleleri yayınlanmış olan Kepenek, Cumhuriyet gazetesinde ekonomi yorumları yazmaktadır. NURHAN YENTÜRK, Prof. Dr. – ıstanbul Teknik Üniversitesi ışletme Fakültesi öğretim üyesidir. Technological and Structural Change in Turkish Clothing Industry (Kanada: IDRC, 1988, L. Duruiz ile birlikte); Facing the Challenge: The Turkish Automobile, Steel and Clothing Industries’ Responses to the Post-Fordist Restructuring (Ford Foundation, 1992, L. Duruiz ile birlikte), Finansal Serbestliğin Reel Sektöre Etkileri (ıstanbul: DEıK, 1995), Les Logiques d’Exportation, Logiques des Prix, Logiques de Qualites (Paris: Presse Universitaires de France, 1995, J. M. Fontaine ve S. Treillet ile birlikte), Adjustment, Distribution and Accumulation (Cenevre: UNCTAD, 1996, K. Borotav ve O. Türel ile birlikte), Türk ımalat Sanayinde Ücretler, ıstihdam ve Birikim (ıstanbul: Friedrich Ebert Vakfı, 1997) adlı yapıtları ve yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanmış çeşitli makaleleri vardır. |
|