05 Temmuz 2014 Cumartesi
Gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı ‘nın (KPSS) ilk seansına Teğmen Kalmaz İlköğretim Okulu’nda giren Dilek G. ve erkek arkadaşı Mustafa A.’nın önünü Dilek’in babası Zeki G. kesti. Ankara’da ÇankayaTahran Caddesi’nde çiftin önünü kesen baba yanında getirdiği bıçakla ikiliye saldırdı.Yere yatırdığı kızını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayan baba, engel olmak isteyen kızının erkek arkadaşı Mustafa A.’yı da omzundan bıçakladı.
Çevredeki insanların olaya müdahale etmek istemesi üzerine baba Zeki G. kendini engellemeye çalışanlara da bıçak savurdu. Bir kişi eline geçirdiği sopayla baba Zeki G.’nin elindeki bıçağı düşürerek etkisiz hale getirdi.
Baba: ‘Namusumu kurtardım!’
Olay sonrası olay yerine gelen polis ekipleri saldırgan baba Zeki G.’yi çevredeki vatandaşların elinden güçlükle aldı. Ayrıca görgü tanıkları verdikleri ifadelerinde baba Zeki G.’nin yalnız olmadığını bir araçla geldiğini ancak olay sonrası aracın olay yerinden hızla kaçtığını belirtti. Bir kişi de baba Zeki G’nin kızını bıçakladıktan sonra ‘’Namusumu kurtardım’’ dediğini söyledi.
‘Böyle namus mu olur?’
Baba Zeki G.’ye müdahale ederek bıçağını düşüren kişi ‘’Kızı bıçaklıyordu. Kimse yanına yaklaşamadı. Böyle namus mu olur? Kızı öldürüyorudu!’’ dedi.
Ağır yaralanan Dilek G. ambulansla Güven Hastanesi’ne, ilk tedavisi ayakta yapılan Mustafa A. ise Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırgan baba da gözaltına alınarak karakola götürüldü. Ancak genç kadının hayati tehlikesi bulunuyor.