"Kaçmak Onun DNA’sında var. Fiorentina’dan da her şeyi berbat edip kaçmıştı."

Fiorentina’nın Onursal Başkanı Diego Della Valle, Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli’yi sert bir dille eleştirdi.
Fiorentina Kulübü’nün patronu dünyaca ünlü ayakkabı üreticisi Diego Della Valle, Galatasaray’a giderken “Kaçmadım” diyen Cesare Prandelli’yi hedef alarak “Öyle bir kaçtı ki. Zaten kaçmak onun DNA’sında var” dedi.
Della Valle, Prandelli ile Fiorentina’da 5 sezon birlikte çalıştıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Antrenörümüzken ortalığı öyle bir karıştırdı ki ben buna tanık oldum. Budalaca yaptıklarından, her şeyi berbat ettikten sonra hiçbir şey olmamış gibi çekti gitti.
Dünya Kupası'nda yine yaptığı abuk sabukluklar sonrası istifa etti ve İtalyanlara bunun gerekçelerini anlatmadan ortadan kayboldu. Onun olumlu şeyler üretme yeteneği bile yok. Sadece medya ile iyi ve yoğun bir ilişki kurar ama kendisinden başarı beklerseniz bulunması gereken yerde hiç yoktur.
Başarısızlıkta ilk hedefi ise kaçmaktır. Çünkü DNA’sında kaçmak vardır. İtalyanlara Dünya Kupası'nda acı bir damak tadı bıraktı ve başarısızlığın nedenini bile açıklamadan kaçtı. Balotelli için söyledikleri de şık olmadı. Futbolcum Rossi’yi Milli takımdan çıkarttığı gibi gerekçeleri de berbattı. Sanki başarısızlığın nedenini Rossi’nin üzerine yıkmış gibi hissettirdi. Sanırım şu anda Prandelli bir kafa karışması yaşıyor.”