deal olan hastanın ihtiyacına göre 7 veya 8 saat derin uyku uyumasını temin etmektir. Bilindiği gibi uyku, başta beyin olmak üzere hücre ve dokuların dinlenmesi, kendini yenilemesi ve iyileşmesi için gereklidir. Ancak, uykuya zemin hazırlayıcı fiziki aktiviteler ihmal edilmemelidir. Hasta yürüyebiliyorsa kendi kendine veya refakatle gün içinde çeşitli defalar yürütülmelidir. Bu işlem hem kalp ve dolaşım sistemi sağlığını koruyacak, akciğer oksijenlenmesini arttıracak, kas gerginliğini ve uyku için gerekli olan yorulmayı sağlayacaktır.
Bunun dışında hastanın rahat uyuması için rahat bir yatak ve sessiz bir ortam sağlanmalı, gerektiğinde herhangi bir sorun için uyanan hastaya yardım edebilecek bir düzen kurulmalıdır. İnsan bedeni gün içerisinde iki periyotta çalışır, bunlar gece ve gündüz olarak değişir.
Aslında dünyada yaşayan tüm canlılarda da bu periyot geçerlidir. Gece dediğimiz zaman diliminde tüm canlılarda büyüme gerçekleşir. Hemen hemen tüm hormonlar gece aktif olur. Özellikle büyüme hormonlarımız ve melanin hormonumuz.
Dünyada her şey saç, tırnak hücrelerimiz, bitkiler ve doğa sadece gece büyür. Bu büyüme sürecinde insanlarda geceleri hastalıklar daha hissedilir olur ve geceleri dertler azar diye bir mantık gelişir.
Canlıların gece büyüme modunda oluşu bir enerjinin de açığa çıkmasını sağlar. Bu yüzden insanlar da kalp krizi, ani ölümler ve bir çok bedeni sorunlar %80 oranla gece dediğimiz zaman diliminde gerçekleşir. Depremlerin %80′i dahi dikkat edilirse gece gerçekleşir. İnsanlar sabah uyandıklarında yeniden dünyaya gelmiş gibi bir his duyarlar. Bunun nedeni gündüz harcanan enerjinin, yorgunluğun, yıpranmanın gece uykusu ile yeniden hayat bulmasıdır.
Gece olayı sabah güneşin doğuşu ile biter. O saate kadar yani gün doğumuna kadar olan gece saatlerinin her bir diliminde organlarımızın mutlaka biri kendisini yenilemekte ve yeni bir güne hazırlamaktadır. Bu işlem yaklaşık gece 22:30 ile gündoğumu arasında gerçekleşmektedir. Dolayısı ile bu zaman dilimi mümkün olduğunca iyi bir uyku ile geçirmek, sağlıklı olabilmenin temel kuralıdır.