Sebze Püreli Kuzu Pirzola

MALZEMELER
500 gram kuzu pirzola
1 tatlı kaşığı tuz

Püre için;
6 adet patates
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı süt
1 fincan “Muratbey Taze Kaşar” peyniri rendelenmiş
3 adet havuç
1 kaşık “Muratbey Tereyağ”
Bir tutam taze biberiye yaprağı


Kuzu pirzolaları yağsız bir tavada arkalı önlü pişirin. Patateslerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun ve bu suya tuz ekleyerek doğranmış patateslerle havuçları bu suda pişirin. Havuç ve patatesler pişince sudan alın. Havuçları ayrı bir yerde patatesleri ayrı bir yerde ezip püre haline getirin. Patates püresinin içerisine süt, tereyağ ve tuz katarak tekrar karıştırın. Havuç püresini ısıya dayanıklı bir fırın kabının tabanına yayın. Üzerine patates püresini yayın. Üzerine rendelenmiş Muratbey taze kaşar peynirini ve biberiye yapraklarını serpiştirip önceden ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Kuzu pirzolanın yanında püreyi dilimleyerek servise sunun.