Tavuk Köftesi Tarifi
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü,
200 gram mantar
1 adet orta boy soğan,
1 çay kaşığı köri
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı un
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı,
tuz
Tavuk Köftesi Yapılışı
TAVUKLARI haşlayıp didikleyin. Robottan geçirip kıyma haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, un, köri ve tuzu kıymaya ekleyip yoğurun. Mantarları dilimleyip tereyağında soteleyin. Maydanozları ince ince kıyıp mantar ve kaşar peyniri rendesi ile karıştırın. Yoğurduğunuz köfte harcını düz bir zeminde elinizle bastırarak açın. Mantarlı harcı içine yayın. Kenarlarından birleştirerek kapatın. Yağlı fırın kabına yerleştirip üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.