Hukuksuzluğa karşı adliyede oturma eylemi

26 Temmuz 2014, Cumartesi

Gözaltı süreleri dolan polisler hukusuz bir şekilde adliyede tutulmaya devam ediliyor.

Yasal sürede hakim karşısına çıkarılamadıkları için Anayasa gereği derhal serbest bırakılmaları gereken 49 polis, bu durumu protesto için Çağlayan Adliyesi koridorunda oturma eylemi başlattı.

Avukat Hakları Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kavli, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Avukatlar konuştuğu halde, o salonda konuşulanların hiçbiri kayda geçmiyor. Kayda geçen ise, sadece hakimin yorumları. Avukatların yardımı üzerine, Baro yetkilileri olarak mahkemeye geldik. Şüpehile müdafi sıfatıyla duruşmaya girdim. Gördüm ki, hukuk kuralları çiğneniyor. Geçen hafta atanmış olan yargıç. Bir karar verilsin diye dışarı çıktık. Biz dışarıdayken kapıyı kilitlemiş. İçerde sadece zabıt katibi var. Kendi çalmış kendi oynamış tek başına bir işem yapmış içerde hiçbir avukat yokken. Kanun açık. Tutuklama istekli duruşmalarda avukat bulunması zorunludur. Hiçkimsenin taktiri yoktur. Kanunu yasakldığını kürsüde oturduğu ve yargıç cübbesi giydiği için çiğneyebeleceğini sanan kanun yetkilisi karar vermiştir. Karar korkuçtur. Verdiği karar, benim dışarı çıkarılmamdır, yargıçla usül tartışması yapmışım. Adaletinizle bin yaşayın...