Malzemeler
2 su bardağı un
1 adet yumurta+1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudraşekeri
125 gram oda sıcaklığında margarin (1 paket 250 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Harç için: 250 gram kuru dut
1 adet yumurtanın akı
100 gram antepfıstığı
1 adet portakalın kabuğu
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Yapılışı
Unu düz bir zemine alıp, ortasını havuz gibi açın. 1 adet yumurta+1 adet yumurta sarısı, pudraşekeri, margarin, vanilya ve kabartma tozu ekleyin. Yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Harç için dut, yumurta akı, antepfıstığı, kıyılmış portakal kabuğu ve karanfili harmanlayın. Hamurdan bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Ortasını açıp, harç yerleştirin ve yeniden yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.