Malzemeler:
-24 tane peksimet (biri alt kisima;biri üstüne gelecek)
-8tane cilek
-4 tane muz(miktari siz secebilirsiniz)
-yarim kg süt
-1paket vanilya
üstüne serpmeye hindistan cevizi
serbet icin :
-1-2 kasik seker
-1 su bardagi su
yapilisi:
Tepsinin büyüklügüne göre sigacak sekilde peksimet aliyorsunuz
Örnek ben 12 tane aldim yerlestirdim.
Daha sonra bir yandan cilekleri temizliyorsunuz(dilimliyorsunuz)ayni sekilde muzlari dilimliyorsunuz
sonra da bir kücük tencerenin ortasina kadar su iki kasikta seker koyuyorsunuz
**
Onu biraz karistirdiktan sonra bir yandan da baska bir tencere de vanilyayi
karistiriyorsunuz köpürünce aliyoruz ocaktan ve biraz bekletiyorsunuz
**
Daha sonra peksimetleri serbetle nemlendiriyoruz ,ve sonrasinda vanilyayi döküyorsunuz üzerine.
Daha sonra ikiye ayirdigimiz cilekleri peksimetlere yerlestiriyoruz.
Aralara muz da koyuyorsunuz (baska meyve de olabilir)
Ve yine üstlerine peksimet koyuyorsunuz kalan vanilya yi de üstüne döküp
daha sonra da üstlerine hindistan cevizi serpip yiyebilirsiniz..