Malzemeler
• 115 gr toz şeker
• 3 su bardağı su
• 2 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri için
• 1 poşet kremşanti
• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı kahve çekirdekleri
Yapılışı
1. Toz şeker ile 2 su bardağı suyu tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
2. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3. Ayrı bir tencerede 1 su bardağı su ile granül kahveyi ısıtın ve soğumaya bırakın.
4. Soğuyan şekerli şurubu ve kahveyi karıştırın.
5. Kenarları yüksek olan bir kaba boşaltıp donuncaya kadar buzlukta bekletin.
6. Kremşantiyi sütle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın.
7. Donmuş kalıbı buzluktan çıkarın ve çok sıcak suyun içinde 2-3 saniye bekletin.
8. Çatal yardımı ile kalıbın içinden küçük parçalar alın ve servis yapacağınız bardaların içine doldurun.
9. Üzerine hazırladığınız krem şantileri paylaştırın ve kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.