• Dört su bardağı ince bulgur
  • İki adet kuru soğan
  • İki diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı domates salçası
  • Dört yemek kaşığı biber salçası
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üç tatlı kaşığı tuz
  • İki tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı toz biber
  • Birbuçuk yemek kaşığı isot
  • ve taze soğan ile maydonoz

Etsiz Çiğ köfte Yapılışı
Genişçe bir kabımıza Bulguru , salçaları ve baharatları yoğurmak için alıyoruz , soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre şekline getiriyoruz. . Soğan ve sarımsağıda kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra , üzerine hafif su döküp ( elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar ( kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğanı ilave edip birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp, sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz.


Etli Çiğ Köfte Tarifi için Malzemeler:





3 kişilik
3 çay bardağı çiğ köftelik bulgur
1 çay bardağı Urfa İsot
200 gr robotta çektirilmiş yağsız et
Yarım çay bardağı karabiber
1 büyük kuru soğan
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 su bardağı kadar kırık buz
1 tatlı kaşığı Domates salçası

Etli Çiğ Köfte Yapılışı:
İsotu Önceden ıslatıyoruz.
Yoğurma leğenimize köftelik bulguru, incecik doğradığımız kuru soğanı, İsotu , rendelediğimiz domatesi, et ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Buz ekleyip hiç su almadan yumuşayana kadar pişirir gibi yoğuruyoruz. Salçayı ilave edip 1 kahve fincanı su ekliyoruz. Maydanozu ve taze soğanı ince ince kıyıp Köftemize karıştırıyoruz. Artık Etli Çiğ Köfte miz hazır. Küçük küçük sıkma köfteler yapıp servis tabağımıza marul eşliğinde diziyoruz. ( İstediğimiz yeşillikleride soframızda bulunduruyoruz) Afiyet olsun.