Malzemeler:
500 gr kıyma
1 küçük kırmızı soğan
1 Arnavut biberi
1 salçalık kırmızıbiber
Yarım sarı biber
1 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
3-4 yemek kaşığı ayçiçeği yağıSos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı et suyu
Tuz
KarabiberHazırlanışı:
Soğanı rendeleyin ve kıyma ile yoğurmaya başlayın. Tuz, karabiber, kimyonu ekleyin ve bayat ekmekleri keserek mutfak robotundan geçirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve köfteye ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kıyılmış maydanozu da ilave ederek, kıymadan parçalar koparın ve top haline getirin. Daha sonra kızmış yağda pişirin.
Sos hazırlamak için:
Tereyağını eritin ve unu ekleyin. Rengi sararıncaya kadar kavurun. Et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve köftelerin yanında servis edin.