Ölüm Rampasına Neşter

Bölünmüş yollar projesi kapsamında iki şeritten gidiş dönüş olmak üzere dört şeride çıkarılan 10 kilometrelik Sakartepe rampasının 7 kilometrelik bölümünde meydana gelen kazalarda kaçış rampası bulunmaması nedeniyle olası kazalara müdahalenin gecikmesi tepkilere neden oluyordu.



Bölünmüş yollar projesi kapsamında iki şeritten gidiş dönüş olmak üzere dört şeride çıkarılan 10 kilometrelik Sakartepe rampasının 7 kilometrelik bölümünde meydana gelen kazalarda kaçış rampası bulunmaması nedeniyle olası kazalara müdahalenin gecikmesi tepkilere neden oluyordu. Karayolları ile yapılan yazışmalar sonrası 7 kilometrelik rampanın müsait bir alanına 'Kaçış rampası' yapılacak.
TURİZM BELDELERİNE TEK GEÇİŞ NOKTASI
Gökova körfezine hakim 10 kilometrelik Sakartepe rampasına ambulans, itfaiye ve arazözlerin acil durumlarda geri dönebilmeleri için kaçış rampası yapımı için Muğla İl Trafik komisyonu tavsiye kararı alınarak Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Aydın ve Denizli istikametinden gelen tüm araçların Marmaris, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Antalyagibi turistik bölgelere ulaşımın sağlandığı tek karayolu durumundaki Sakartepe rampasında, sık sık meydana gelen kazalarda 112 Acil Servis ambulansları, AKS ve Acil Afet Yardım kurtarma ekipleri ters yöndeki vakalar için Akyaka kavşağına kadar inerek tekrar geri dönmek zorunda kalıyordu. Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkilileri, "Hem Muğlahem de Akyaka'dan gelişte 7 kilometrelik rampanın iniş çıkışında hiçbir dönüş yok. Muğla bir turizm kenti ve burada zaman zaman çok sık kazalar yaşanıyor" diyerek Sakartape geçidinin müsait bir alanına 'Kaçış rampası' yapılmasını istemişti.
Yedi kilometrelik bölünmüş yolda en çok sıkıntı çeken kurumlardan Sağlık İl Müdürlüğü ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün 'Kaçış rampası' ile ilgili Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuru sonrası İzmir-Manisa karayolundan sonra Türkiye'de ikinci 'Kaçış rampası' Sakartepe rampasına yapılacak.
SAKARTEPE'YE KAÇIŞ RAMPASI
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Akyaka kavşağı ile ilgili bir alt veya üst geçit konusunda bir çalışmaları bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Arazi detaylı olarak gezildi ve bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Aynı bölgede Sakar geçidinde sık sık trafik kazalarının yaşandığı bölgede bir kaçış rampası projelendirdik. İhalesi yapıldı. Yıl içerisinde yapılması planlanıyor. Geçen yıl İzmir-Manisa arasında böyle bir kaçış rampası projesini gerçekleştirmiştik. Burada yaşanan bir kazaya tanık olduk ve kamyon içinde sıkışan bir vatandaşın zamanında müdahale ile sağ salim kurtulduğuna şahit olduk. İnşallah yıl içinde bu projemizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz."
Muğla DENİZLİ KARAYOLU 2015'DE TAMAMLANACAK
Karayolları 2. Bölge Müdürü Uraloğlu, Muğla'da sıkıntı yaşadıkları yollardan birisinin Kavaklıdere yolu olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Burada yeni yaptığımız ihaleyi belki de fesih etme durumunda kalacağız. Genel Müdürlüğümüz hukuk müşavirliği ile görüşmelerimizi yaptık ve yeniden ihale edeceğimizi ümit ediyorum. Muğla Denizli karayolunda yıl boyunca çalışmalar devam etti. Bu yol aynı zamanda Ankara yolu olarak kullanılıyor. İnşallah bu yol 2015 yılında tamamlanarak Muğla'nın Denizli veAnkara ile bağlantısı da duble yol kapsamına girecek." - Muğla