Malzemeler,
1 su bardağı yoğurt
1 dilim beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için 3 yemek kaşığı sıvıyağ

Hamur işleri

Hazırlanışı,
Beyaz peyniri çatalla ezin.
Yoğurma kabına; beyaz peynir, kabartma tozu, yoğurt ve tuzu alıp karıştırın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde düzleştirin.
Tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
Hamurları tavaya alıp her iki tarafını da kızartın.
Kızaran çörekleri havlu kâğıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.