Malzemeler,
10 adet milföy hamuru
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy havuç
500 gram dana kuşbaşı et
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Hamur işleri

Hazırlanışı,
Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın.
Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun.
Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın.
Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin.
Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin.
Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın.
Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın.
Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın.
Üzerini milföy hamuruyla kapayın.
Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.
Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.