Malzemeler:
* 2 adet ekmek hamuru
* Pul biber
* 150-200 gram beyaz peynir
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet kuru soğan
* Yarım yemek kaşığı salça
* Susam

Hazırlanmas:
* Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın. 2 ekmek hamurunu karıştırıp borcama yayın.
* (Yayarken hamur geri ortada toplanabilir. Siz yine de bir elinizle ortasına bastırıp diğer elinizle hamuru kenarlara doğru genişletin. Açık kalan yerler olursa sorun değil, kabarınca çok belirli olmayacak.)
* Fırını 200 C’ye getirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
* Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin. (Peynirin ölçüsü verilmemişti, ben de kahvaltı tabağındaki bütün peyniri ekledim.)
* Altını kapatıp susamı ekleyin. Bir kaşıkla bu karışımı borcamın üzerine yayın. (İsterseniz benim gibi tekrar üstüne susam serpebilirsiniz)
* Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin. Yarım saat sonunda borcamın kenarındaki hamur kızarmaya başlayacak. Süreyi buna göre de ayarlayabilirsiniz.
* Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın. Ne kadar lezzetli olduğuna inanamayacaksınız.