İngiliz bilim adamlarına göre kanser hastalığından hangi genlerin sorumlu olduğunu belirlemek adına yapılan ilk proje bu ilk proje ile kemoterapi tedavisinden çok daha etkili çözüm sunan yeni kanser tedavileri bulunacak.
England araştırmacıları tarafından yürütülecek olan bu proje aslında 4 yıldır yürütülüyor. 75.000 kanser hastası gönüllünün şimdiden genetik materyallerini paylaşmak için başvuru yaptığı belirtildi. Araştırma sırasında bilim adamları gönüllü kişilerin kanser taşıyan hasta ve kansersiz sağlıklı hücrelerinden topladıkları genleri karşılaştırarak, farklılıkları saptamaya çalışıyor bunun yanında genomlarda karşılaştırılmak için diziliyor.
İngiltere’den gelen bilgilere göre ilk genom dizimi 30 Mayıs 2014’te tamamlandı ve bu yıl sonuna kadar 1000 adet genomun eşleştirilmesi planlanıyor. 2015 yılının sonunda ise 10000 adet genom eşleştirilmiş olacak. Proje sonunda kansere sebep olan genler belirlenecek ve özel tedaviler geliştirilebilecek. Bilim adamlarına göre 20 yıl sonra kemoterapi diye bir tedavi kalmayacak.
Kanser tedavisi üzerine her ne kadar acısız yöntemler geliştiriliyor olsa da kanser belirtilerini vücudunuzda hissediyorsanız, bu mobil uygulama ile ilk teşhisi koyabilir ve erken savaşabilirsiniz.